Goed in bed

Toen ik ergens eind vorig jaar op bezoek was bij een vriendin, mocht ik ook een kijkje nemen in haar zeer goed gevulde boekenkast (altijd leuk!). Ik leende een paar boeken van haar waaronder Goed in bed. Het was meteen een leuke om mee te beginnen. 🙂

Korte inhoud

Kort nadat Cannie en Bruce besluiten een tijdje uit elkaar te gaan, leest zij een artikel in een vrouwenblad. Het blijkt geschreven door haar ex – en het onderwerp is zijzelf. Hij meldt niet alleen dat hij zelf erg goed in bed is, ‘een leugen’, maar ook dat hij Cannie te dik vindt. Cannie is woest als ze het tijdschrift onder ogen krijgt. Wraak, dat is wat ze wil. Zoete, rechtvaardige, verwoestende wraak…

Het verhaal

We lezen het verhaal vanuit het standpunt van Cannie.

Cannie en Bruce gaan uit elkaar. Zij wil wat tijd, voor hem is dat het einde van de relatie. In tegenstelling tot wat de korte inhoud je wil laten geloven, wil Cannie geen zoete, rechtvaardige wraak. Cannie houdt nog altijd van Bruce en heeft het toch wel lastig met de breuk. Ze wil hem terug maar Bruce wil niets meer met haar te maken hebben. Daarnaast zou ze graag deelnemen aan een afvalprogramma in het ziekenhuis en hoort ze van haar dokter dat ze zwanger is. Crisis!

Wat vind ik er van?

Ooooh ik vond dit zo’n tof boek! Je zou het een chicklit kunnen noemen maar dan een met wat diepgang. We leren over het verleden van Cannie: hoe haar vader haar behandelde, hoe haar moeder lesbisch ‘werd’ en hoe dat Cannie beïnvloed heeft. Maar ook hoe ze worstelt met haar gewicht. Daar wordt in het boek vaak naar verwezen maar het wordt nooit zeurderig voor mij. Het boek gaat over dromen verwezenlijken, voor moeilijke keuzes komen te staan, hulp leren aanvaarden en je hart leren openstellen.

Ik vind Cannie een tof mens met een geweldig gevoel voor humor. Soms stoor ik me aan hoofdpersonages uit chicklits omdat ze vaak zo enorm cliché zijn of domme dingen doen/denken maar dat heb ik niet bij Cannie. Er zit diepgang in (laat ook de titel je niet misleiden), wat verrassende plotwendingen (oké, soms misschien niet geheel geloofwaardig maar dat hoeft ook niet natuurlijk) en ja ja, ik heb tegen het einde zelfs BIJNA een traantje weggepinkt. Het leest heel snel en Jennifer schrijft op zo’n manier dat je je makkelijk kan inleven.

Score

Waardering: 3.5 uit 5.

Details

Titel: Goed in bed
Auteur: Jennifer Weiner
Bladzijden: 376
Vertaling: Sophie Brinkman
Uitgegeven bij Pockethuis in samenwerking met Uitgeverij Prometheus in 2002

2 gedachten over “Goed in bed

  1. Haha het boek klinkt voor mij echt heel hard als een serie die je eigenlijk net te melig en te onnozel vindt, maar die je niet kan afzetten. Ik ga hem op mijn lijstje zetten voor als ik mijn leesflow kwijt ben, of voor in de zomer aan ’t zwembad!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s