6 Boekige goede voornemens voor 2022

Een nieuw jaar! Nieuwe boeken! 😀 Met deze blog heb ik extra veel zin om er een geweldig, boekig jaar van te maken. Ik weet dat veel mensen goede voornemens stom vinden want als je iets wil bereiken, moet je niet wachten tot 1 januari of maandag maar er gewoon NU voor gaan. Dat volg ik! Maar het is ook net heel tof om met het nieuwe jaar in het vooruitzicht eens na te denken over wat ik op boekgebied graag wil “bereiken” (tussen aanhalingstekens want no pressure eh ;)).

1. Minstens 8 boeken van mijn The Classics Club lijst lezen.

Je kan hier wat meer lezen over deze uitdaging. Normaal gezien zou ik 10 boeken per jaar moeten lezen om binnen vijf jaar alle vijftig boeken gelezen te hebben maar ik begin met acht 🙂 We zien wel hoe het gaat!

2. Van elk gelezen boek een bespreking schrijven.

Ik vind dat ik niet geweldig goed ben in boekbesprekingen dus dat wil ik graag oefenen. Enter Novelette 😉 Dit is natuurlijk de ideale plaats. Ik wil van élk boek dat ik lees, een recensie schrijven. Om bij te houden wat ik van boeken vind en om te oefenen.

3. Meer verschillende genres lezen.

Kwestie van mijn horizon wat extra te verruimen en een soort van pauzetje te nemen van alle romantische boekjes die ik de laatste tijd verslonden heb.

4. Minstens 3 boeken lezen die ik al in mijn boekenkast heb staan.

Tsundoku is het Japanse woord voor boeken verzamelen maar niet lezen. Ik heb daar wel een beetje ‘last’ van eerlijk gezegd. Bij mij zijn het vooral zelfhulpboeken die ongelezen in mijn kast blijven staan. Daar ga ik dus in 2022 verandering in brengen!

5. Mijn favoriete zinnen en lessen uit boeken bijhouden in Notion.

Als ik via mijn e-reader lees, markeer ik vaak mooie zinnen. Als ik een fysiek boek lees, doe ik dat ook echt met een fluostift in de hand (niet altijd). Heel leuk hé, van die mooie zinnen of zotte levenslessen markeren maar daarna kijk ik er niet meer naar en dat is toch een beetje zonde.

6. 35 boeken lezen.

Naast al deze doelen, is mijn grootste focus vooral met meer intentie lezen. Een cijfer plakken op het aantal boeken dat ik wil lezen spreekt dat waarschijnlijk wat tegen, maar ik wil er toch voor gaan. Afgelopen jaar las ik namelijk 43 boeken en door sommige heb ik me wel gehaast. De lat ligt dus wat lager en ik denk dat het wel moet lukken.

9 reacties op “6 Boekige goede voornemens voor 2022”

 1. Mooie doelen. Ik schrijf ook over elk boek dat ik lees en vind (net als jij) dat ik niet zo heel goed ben in recenseren. Maar ja, oefening baart kunst, denk ik dan maar. Bovendien vind ik schrijven over een boek een mooie manier om het boek ‘los te laten’. En nee, dat is niet zo zweverig als het klinkt, maar na de recensie ben ik klaar voor het volgende boek.

  Like

  • Ja, dat snap ik heel erg! Ik heb namelijk ook dat als ik een boek net uitgelezen heb, ik het moeilijk vind om al afscheid te nemen (als het een goed boek was tenminste) en dan heb ik altijd even wat tijd nodig om het los te laten inderdaad 🙂

   Like

 2. Ik ben anderhalf jaar geleden begonnen met de boekenblog. In het Engels omdat ik schrijven in het Engels wou oefenen. En ook het schrijven van recensies. Eens je een soort vast format hebt gevonden, merk je eigenlijk heel snel dat je in een soort van schrijfflow komt. Dus dat komt helemaal goed met dat voornemen.

  En ik startte ook met 8 boeken te willen lezen voor the classics club in jaar één. Het werden er uiteindelijk 12 (en bezig in 13), dus je mag zeker mikken op wat minder in het begin. Meedoen aan de classics club spin is trouwens ook een aanrader, dat is vaak de extra push die je nodig hebt.

  Like

  • Wel, ik heb efkes getwijfeld om het in’t Engels te doen maar ik voel me toch beter in het Nederlands denk ik. Chapeau wel ze dat je het in het Engels doet!

   En goed, je geeft me moed met dat classics leesdoel, haha 😀

   Like

 3. Supertof, ik ga die Classics Club ook eens bekijken! Ik vrees dat ik de meeste van die boeken te ‘saai’ ga vinden om ze allemaal te willen lezen (en ik heb dan taal-en letterkunde gedaan hahaha), maar een paar ervan wil ik zeker wel eens checken! Ik vind het ook slim om de lat niet té hoog te leggen. Mijn leesdoel staat dit jaar op 20. Vorig jaar las ik er 36, maar ik merk ook dat alle boeken die ik lees voor ik mijn doel behaal, dat ik daar dan zo wat door ‘rush’ of zo. Dus het worden er misschien wel meer dan 20, maar dat vind ik als doel al prima!

  Like

 4. Leuke blog hier! Ik kijk al uit naar je boekbesprekingen.
  Ken je de Verbeelding Book Challenge al? Wellicht wel, maar indien niet: die is geweldig leuk als je eens wat buiten je comfort zone wil lezen.
  Veel leesplezier!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: